آنتی ویروس – آنتی ویروس چیست – 7 ویژگی آنتی ویروس خوب – آنتی ویروس خوب
آنتی ویروس چیست و چگونه کار می کند؟؟
آنتی ویروس به نرم افزاری گفته می شود که وظیفه پاک سازی و جلوگیری از ورود ویروس و عوامل مخرب به کامپیوتر را بر عهده دارد. هسته مرکزی یک آنتی ویروس موتور جستجوی آن است. این موتور از الگوریتم های جستجو برای بررسی لایه های مختلف فایل ها استفاده می کند. یکی از رقابت های تولید کنندگان این نرم افزار امنیتی ساخت موتورهای پر سرعت و در عین حال دقیق است. سوخت و نیروی محرکه موتور جستجوی آنتی ویروس, شناسه ویروس است. شناسه بخشی از رشته لایه های مختلف فایل ها را در بر دارد و مانند اثر انگشت برای هر ویروس یکتاست.
موتور جستجو با الگوریتم مخصوص خود میلیون ها فایل را در مدت زمان کوتاهی بررسی می کند. و از شناسه ها برای ردیابی فایل های آلوده و مخرب استفاده می کند. رفتار آنتی ویروس ها با ویروس معمولا توسط کاربر تعیین می شود. پیش فرض اکثر آنتی ویروس ها خنثی سازی فایل های آلوده یا از بین بردن کد مخرب است. در حالتی که کد قابل جداسازی نباشد. نرم افزار آن را پاک و یا قرنطینه می کند. فایل هائی که در قرنطینه نگهداری می شوند از طریق هیچ برنامه ای قابل دسترس نیستند.
مزیت های استفاده از آنتی ویروس
یکی از مزیت های استفاده از آنتی ویروس های اصل و خرید قانونی آن ها این است که شرکت سازنده خود را مؤظف می داند تا از طریق انتشار به روز رسانی بانک شناسه ها, شما را در مقابل جدید ترین ویروس ها ایمن کند. قابلیتی که بیشتر برنامه های ضد ویروس در موتور جستجوی خو ایجاد می کند. توانائی شناسائی رفتارهای مشکوک فایل ها و ایجاد سطوح دسترسی برای برنامه های مختلف است. به این ترتیب اگر شناسه ویروسی در بانک آنتی ویروس موجود نبود, موتور جستجو به طور خودکار رفتار فایل ها را در نظر می گیرد و اگر رفتار مشکوکی مشاهده کند به کاربر اخطار می دهد.
راه حل های امنیتی مبارزه با ویروس
این روزها شرکت های سازنده برای جامع تر ساختن راه حل های امنیتی, قابلیت های مختلفی مانند: Firewall, آنتی اسپم(ضد هرزنامه) و آنتی فیشینگ را به این نرم افزار ها اضافه کرده اند.
سیستم عامل ها از جمله سیستم عامل ویندوز از یک برنامه Firewall معمول استفاده می کند. البته Firewall سیستم عامل توانائی زیادی در شناسائی حمله های شبکه ندارند. و بهتر است از Firewall آنتی ویروس برای امنیت بیشتر استفاده کرد.
از قابلیت های فایروال آنتی ویروس, فیلتر و بررسی دقیق اطلاعات رد و بدل شده در اینترنت است. آنتی ویروس ها معمولا دارای ابزار آنتی اسپم و آنتی فیشینگ نیز هستند.این ابزار ها با وار شدن بر روی نرم افزارهای ایمیل نظیر outlook محتوای ایمیل ها را برای به دام انداختن هرزنامه ها مورد بررسی قرار می دهند. آنتی اسپم هم دارای موتور جستجو و شناسه مخصوص به خود است.
آنتی فیشینگ می تواند بر روی برنامه های پیام فوری نظیر ICQ , AOL , Live Messenger , Y!Messenger نیز نصب شود و از دزدی اطلاعات شخصی توسط هکر ها و نمایه های (Profile) قلابی جلوگیری کند. ایزار متعدد دیگری نظیر صفحه کلید مجازی و قفل کودک وجود دارد که هر شرکت تولید کننده ای به تناسب نیاز بازار, از آن ها در نسخه های مختلف استفاده می کند.
آنتی ویروس های قلابی
این نرم افزار های قلابی که از طریق تبلیغ و سایت های غیر معتبر به فروش می رسند. یکی از خطرناک ترین تهدید های امنیتی به شمار می روند. این کار مثل باز کردن درب به روی هکرهاست.
همیشه این نرم افزار ها را از وب سایت ها و فروشگاه های معتبر خریداری کنید. و از سالم بودن برچسب کد فعال سازی آن اطمینان حاصل نمائید.
گزارش های امنیتی نشان می دهد که 15 درصد حجم نرم افزار های مبارزه با ویروس را نرم افزار های قلابی تشکیل می دهد.
به گزارش امنیت سایبر سال 2017 مایکروسافت برنامه Internal Antivirus Pro یکی از خطرناک ترین و در عین حال پر دانلود ترین نرم افزار امنیتی قلابی بوده است.!!!!!!
ویژگی های یک نرم افزار ضد ویروس خوب
1 – آنتی ایکس (Anti-X) باشد.
یعنی اینکه با خرید یک آنتی ویروس, شما یک آنتی اسپم, آنتی ورم(کرم), آنتی فیشینگ, آنتی تروجان, و یا حتی یک فایروال خرید کنید.
در نظر بگیرید که فقط شما یک آنتی ویروس قوی دارید و شما از آن راضی هستید. در عین حال یک آنتی ورم(کرم) خوب ندارید. و سیستم شما به جای ویروس به کرم آلوده می شود. از طرف دیگر تصور کنید به جای اینکه یک نرم افزار بر روی سیستم شما نصب باشد. 5 نرم افزار روی سیستم شما نصب باشد. بنابراین این موضوع بار کاری سیستم شما را بالا برده و باعث کند شدن سیستم شما می شود. بنابراین وجود یک آنتی ایکس از نظر بنده بهتر از وجود یک آنتی ویروس خالی است.هر چند در حال حاظر اکثر شرکت های تولید کننده محصولات امنیتی تقریبا کلیه محصولاتشان را در قالب یک آنتی ایکس ارائه می دهند.
2 – قابلیت آپدیت شدن به صورت آفلاین.
تصور کنید که سیستمی دارید که به اینترنت متصل نمی شود. و یا به دلیل اینکه در شرکتی هستید که محدودیت استفاده از اینترنت در آن اعمال شده است. و کاربران نمی توانند به اینترنت متصل شوند و اطلاعات پایگاه داده خود را به روز رسانی کنند.این سیستم چگونه می تواند خود را به روز رسانی کند؟؟؟؟
یک آنتی ویروس مناسب باید این قابلیت را به کاربرانش بدهد که بتوانند فایل به روز رسانی پایگاه داده خود را به صورت آفلاین دانلود کنند.و در هر جائی که آنتی ویروس نصب شده است وجدا از اینکه به اینترنت متصل هستید یا نه به روز رسانی کنند.
3 – سرعت اسکن و بار کاری کم برای سیستم.
یک آنتی ویروس خوب می بایست سرعت مناسبی برای اسکن کردن سیستم داشته باشد. این یک قانون است. در صورتی که محدودیت ها و کنترل های امنیتی زیادی در سیستم داشته باشیم دسترسی پذیری سیستم دچار مشکل خواهد شد. تصور کنید هر بار که قرار باشد سیستم شما اسکن شود ساعت ها طول بکشد. این مساله طبیعی است که شما پس از چندین بار اسکن, از اسکن مجدد خسته شده و دیگر از آن استفاده نخواهید کرد.
در صورتی که در هنگام اسکن سیستم شما فعالیت های معمول سیستمی خود را انجام می دهید, می بایس از آنتی ویروسی استفاده کنید که بار کاری پردازنده را تا حد معقولی استفاده کرده و آن را بی دلیل بالا نبرد. آنتی ویروس هائی که از قابلیت تشخیص فعالیت های غیر معمول استفاده می کنند. معمولا بار کاری بسیاری برای سیستم ایجاد می کنند.
4 – قابلیت اسکن سیستم در حالت بوت.
بسیاری از کدهای مخرب و ویروس ها برای اینکه بتوانند فعالیت تخریبی خود را ادامه بدهند. خود را در قالب فایل های سیستمی معرفی می کنند. و یا در اصطلاح به آن ها می چسبند.اینگونه فایل ها برای سیستم عامل در هنگام انجام فعالیت غیر قابل نوشتن و اعمال تغییرات هستند و علیرغم اینکه آنتی ویروس می تواند ویروس را تشخیص بدهد. اما امکان حذف آن را نخواهد داشت. در صورتی که آنتی ویروس از قابلیت اسکن در حالت بوت سیستم برخوردار باشد. این امکان وجود دارد که این گونه فایل های آلوده به راحتی پاک سازی شده و از ادامه روند رشد ویروس جلوگیری می شود.
5 – پشتیبانی
اگر قصد استفاده از هر محصولی را دارید. حتما به این نکته توجه داشته باشید که در صورت نیاز به پشتیبانی از چه کسی باید کمک بگیرم.؟؟؟
این سوال شاید در مورد آنتی ویروس های خانگی چندان مطرح نباشد. اما در مورد آنتی ویروس های تحت شبکه و سازمانی بسیار مهم و ضروری است. شما می بایست از آنتی ویروسی استفاده کنید که در کشور شما پشتیبانی شده و مورد تحریم نباشد.
6 – به رنکینگ وب سایت آنتی ویروس توجه نکنید.
همیشه وب سایت محصول آنتی ویروس از خودش تا می تواند تقدیر و تشکر می کند.برای اینکه بتوانید درک درستی از مقایسه محصولات آنتی ویروسی داشته باشید. حتما به رنکینگ های معتبر از جمله وب سایت PcWorld مراجعه کنید و از وب سایت های حامی محصول برای دریافت اطلاعات پرهیز کنید.
7 – سادگی کار با نرم افزار
شما به عنوان یک کاربر عادی باید بتوانید به راحتی از یک آنتی ویروس استفاده کنید. در صورتی که رابط کاربری نرم افزار دشواری داشته باشد. شما و کاربران دیگر چندان میلی برای استفاده از آن نخواهید داشت. این مورد بیشتر در مورد کنسول های مدیریتی آنتی ویروس های تحت شبکه نیز بیشتر احساس می شود. و دارا بودن یک کنسول مدیریتی آسان می تواند یکی از ملاک های اصلی در انتخاب یک آنتی ویروس تحت شبکه باشد.
پر استفاده ترین آنتی ویروس در دنیا چیست.
در کشور های مختلف مردم آن قاره با توجه با نیاز های کاربری خود آنتی ویروس های مختلفی را بر روی سیستم ها ها نصب می کنند. کمپانی AV که یک کمپانی بسیار معتبر در زمینه تست آنتی ویروسها با شمار می آید.طبق یک نظر سنجی دربین مردم جهان به یک رتبه بندی رسیده است. که پراستفاده ترین آنتی ویروسها در قاره ها به چه صورت است.
خیلی جالب است که بدانید در این رتبه بندی BitDefender و KasperSky از اصلی ترین مدعیان این لیست به حساب می آیند که در جدول زیر می توانید به طور کامل این رده بندی را مشاهده نمائید.