خطاهای رایج در وب – خطاهای http – کد وضعیت های http – خطای سمت کاربر
خطاهای رایج در وب
برای همه کسانی که با اینترنت سر و کار دارند خطا یا در اصطلاح جلوگیری از دسترسی به سایت, وبلاگ و … پیش آمده است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با خطاهای رایج وب و همچنین کد وضعیت های HTTP آشنا کنیم.
کد وضعیت های http
وب سرورهای مختلف هر در خواست http را که از طریق مختلف مانند مرورگرهای اینترنتی دریافت می کنند را با یک کد وضعیت یا Status Code پاسخ می دهند این کد وضعیت ها از سه عدد تشکیل شده و به پنج گروه مختلف تقسیم می شوند. گروه یا کلاس این کدهای وضعیت توسط اولین رقم آنها به راحتی قابل تشخیص می باشند. کلاس کدهای وضعیت HTTP به شرح زیر می باشد:
- 1xx: اطلاعات (Information)
- 2xx: موقعیت (Success)
- 3xx: ارجاع (Redirection)
- 4xx: خطاهای سمت کاربر (Client Error)
- 5xx: خطاهای سمت سرور (Server Error)
خطاهای سمت کاربر (Client Error)- خطاهای http
1- خطای 400 یا Bad Request
این کد خطا جزو خطاهای رایج در وب بوده و نشان دهنده این است که درخواست HTTP ارسال شده به سرور دارای Syntax صحیح نیست. یعنی سرور شیوه نگارش درخواست توسط کاربر را درک نمی کند و مفهوم آن برای سرور قابل پردازش نیست.
دلایل بروز خطای 400
- کوکی سمت کاربر مرتبط با سایت از بین رفته است.
- درخواست ارسالی به دلیل وجود مشکلات در مرورگر ناقص است.
- درخواست ارسالی به دلیل استفاده از فرمت اشتباه در زمان تایپ درخواست توسط کاربر ناقص است.
- نقص در انتقال داده ها (به دلیل قطع یا کاهش سرعت ارتباط)
2- خطای 401 درخواست نامعتبر (Authorization Required)
کد خطای 401 به معنی دسترسی غیر مجاز و نامعتبر است در این حالت منبع مورد درخواست به طور کامل محدود نشده بلکه درخواست نیاز به تائید مجوزهای دسترسی (مثل نام کاربری و یا کلمه عبور) دارد همچنین درخواست های نامعتبر متعدد برای دسترسی به منبعی خاص که با نام کاربری و رمز عبور محدود شده باشد کاربر را به صفحه خطای 401 منتقل خواهد کرد.
3- خطای 408 پایان زمان درخواست (Request Time Out)
یکی از خطاهای رایج در وب که اکثرا برای همه اتفاق افتاده خطای 408 می باشد این خطا هنگامی که مدت زمان ارسال درخواست شما طولانی شود سرور ارتباط را قطع کرده و خطای 408 را در مرورگر کاربر نمایش خواهد داد از جمله دلایل بروز این خطا می توان به حجم بالای پردازش ها در سرور و عدم دریافت درخواست کامل از کاربر اشاره کرد.
4- خطای 410 حذف منبع (Gone)
خطای 410 تا حدود زیادی شبیه به خطای 404 می باشد با این تفاوت که خطای 404 زمانی رخ می دهد که صفحه مورد نظر در مسیر دیگری قرار گرفته باشد ولی خطای 410 زمانی رخ می دهد که منبع یا صفحه مورد نظر از سرور حذف شده باشد. خطای 410 به معنای حذف همیشگی منبع درخواستی از سرور است و برخلاف خطای 404 به واسط کاربری یا موتور جستجو اعلام می کند که مجددا نباید آن را ایندکس (Index) کند.
5- خطای 418 قوری و قهوه (I’m teapot)
یکی از جالب ترین و عجیب ترین خطاهای http خطای قوری و قهوه می باشد که با عنوان رسمی I’m teapot یا من یک قوری هستم شناخته می شود. سابقه این کد به سال 1998 تقریبا 20سال پیش بازمی گردد که در آن سال به عنوان یک شوخی برای دروغ اول آوریل در استانداردها قرار داده شده و حتی همین شوخی پروتکلی به عنوان (پروتکل فرامتنی قوری قهوه یا HTCPCP) نیز برای کنترل نحوه دم کردن قهوه در قوری وضع شد.!!!!!! این کد صرفا در حد یک شوخی است. برای نمونه با رفتن به آدرس https://www.google.com/teapot می توانید این خطا را ببینید در ضمن روی قوری کلیک کنید تا مطابق تصویر بالا برایتان در استکان قهوه بریزد.